İletişim

Jantlarınız Elektrostatik Toz Boya İle Boyanır

Elektrostatik toz boya ile jant boyama, solvent içermeyen bir yüzey kaplama metodudur. Kaplayıcı malzeme; son kat boya tabakasını oluşturan, çok ince yapıda toz boya partikülleridir. Jant boyama işlemi; boya tabancasından geçerken elektrostatik olarak yüklenen boya partiküllerinin, kabin içerisinde bulunan ve topraklanmış olan metale yapışması esasına dayanmaktadır. Boya ile metal arasındaki bu bağ çok zayıf olduğundan fırınlama işlemi yapılması gerekmektedir. Toz boyalar; sıfır veya sıfıra yakın uçuculuğu olan organik bileşikler yayar, sprey ve yağlı boyanın aksine akma yapmaz. Düzgün uygulanan elektrostatik toz boya ile yapılan araba jant boyama işlemi asla atma yapmaz.

Neden Toz Boya?

Toz boya asidik ve alkali kimyasal temizleyicilere karşı oldukça dirençlidir. Toz boyalarda uçucu petrol kaynaklı (solventler) bulunmaz, renk alternatifleri çok fazla olup renk kalıcılığı uzun yıllar ilk günkü canlılığını korur. Bu yüzden jantlara uygulanan elektrostatik toz boya ile jant boyama işlemi, jantların mükemmel bir görünüme kavuşmasını sağlayacaktır.

Jant Boyama Nasıl Yapılır?

  • Jantlar lastiklerden ve jant üzerindeki aksesuarlar çıkartılır.
  • Varsa janttaki hasar ve çizikler giderilir.

Jantın Elektrostatik Toz Boya İle Boyanması ve Pişirilmesi

Jantlar gerekli yüzey temizleme işlemlerinden sonra tercih edilen renkte boyanır ve belirli bir ısıda boyanın pişirilme işlemi uygulanır. Pişirme işlemi, boyanın janta yapışmasını ve kalıcı olmasını sağlar.

Yüzey Temizleme ve Kumlama

Kumlama işlemi ile jant üzerindeki fabrika çıkışlı veya daha sonra yapılan boya tamamen çıkarılır. Aksi taktirde yapılacak jant boyama işlemi, kant üzerinde pürüzsüz olmayan bir yüzey oluşturacaktır. Pürüzsüz bir yüzey için bu kumlama işlemi çok önemlidir.

PhoneWhatsAppInstagramFacebook